Visblad TV - Dikke snoeken aan dood aas (video)

22 jan 2014

Tegenwoordig worden er veel meer echte kanjersnoeken gevangen dan voorheen. Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met de opmars van het vissen met dood aas. Reden voor Hét Visblad om Ed Stoop een dagje op pad te sturen met Misha de Jong. In deze aflevering van Visblad TV laat deze dood-aas-specialist zien hoe hij deze visserij precies aanpakt.

De ‘masterclass doodazen’ vindt eind november plaats bij een kleine jachthaven in de Randstad. Het is nog donker als ik daar aankom, want Misha wil bij het eerste ochtendgloren al zijn aasvissen in het water hebben. Hij wil het eerste ‘bijtuurtje’ van de snoeken bij het krieken van de dag namelijk niet missen. Daarna kan het soms uren duren voordat ze opnieuw actief worden. Dus niet veel later plonzen een dode blankvoorn en een voor mij onbekende houtingachtige uit Ierland met de naam pollan in het dan nog rimpelloze water. Enkele jonge futen denken meteen dat er iets te halen valt en duiken pal naast de silhouetten van onze dobbers onder. Hun snavels zijn veel te klein zijn voor onze aasvissen, dus dit bijzondere tafereel heeft verder geen consequenties.

Klik hier voor het hele artikel (PDF) en hieronder voor de video.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide