Karpervissen - het Haringvliet

19 feb 2014

Het Haringvliet is met ruim 10.000 hectare een tot de verbeelding sprekende slok water. Maar wat zwemt hier aan karper en hoe pak je deze ‘afvoerput’ van Maas en Waal nou het beste aan? Voor het antwoord gingen we op pad met ‘local’ Lex Cuyten. Hij heeft aan deze binnenzee duizenden praktijkuren op zijn naam staan.

Het is eind november als Lex met een tot de nok toe gevulde rubberboot aan de immense binnenzee staat te wachten. Om zijn stek te bereiken moet er eerst 20 minuten worden gevaren. Gelukkig valt de golfslag vandaag reuze mee. Dat het hier flink kan spoken, geloven we direct. “Je moet hier soms echt tot het gaatje willen gaan, anders kun je beter niet aan het Haringvliet beginnen”, meent Lex. In de wintermaanden doorvissen hoort daar ook bij. “De meeste karpervissers zetten tegen het einde van de herfst de spullen in het vet. Op dat moment geef ik graag nog wat gas bij. In de winter kun je hier op de juiste plekken namelijk erg goed karper vangen. Weet je een winterverblijfplaats te vinden, dan zit je op goud.”

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

-> meer karperartikelen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide