Zeevissen - de Nederlandse chartervisserij

19 feb 2014

Het vissen vanaf een charterschip is sinds jaar en dag een populaire vorm van zeevissen. Hoe staat die visserij er anno 2014 voor? Wat is er veranderd in vergelijking met vroeger en hoe weten schippers zich aan te passen aan een gewijzigde visstand en veranderde wensen van de opstappers? We vroegen vier schippers naar hun ervaringen en hun kijk op de chartervisserij.

Het opstappen aan boord van een charterschip is één van de oudste vormen van zeehengelsport in Nederland. Deze visserij is echter niet meer te vergelijken met vroeger. Toen stapten zeevissers steevast aan boord van een grote kotter om met tientallen gelijkgestemden het ruime sop te kiezen. Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker dat de charterschippers met kleinere, snelle schepen varen die ruimte bieden aan tien tot maximaal twaalf vissers.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

-> meer zeevisartikelen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide