Zeevissen - ultra-light rock fishing

19 mrt 2014

Zeevissen staat vaak synoniem voor poken van hengels en klompen van molens – want hoe krijg je anders dat stuk lood van 200 gram richting Engeland? Daud Kalschoven pakt het echter helemaal anders aan. Hij vist vlak onder het kantje tussen de steenstort en betonblokken met ultralicht materiaal. En vangt daar zo vissoorten die je anders nooit zou vangen.

Daud Kalschoven staat vooral bekend als een gedreven snoekbaarscrack. De Heemskerker nam verschillende malen deel aan het Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen (NKS). Daar ligt ook de aanleiding om deze zoute, ultralichte rotsvisserij op te pakken. “Tijdens het snoekbaarzen met een dode spiering op de fireball, kwamen we erachter dat we meer snoekbaars vingen naarmate de aasvis verser was.” Dat bracht Daud en zijn vismaat Dave op het idee om voortaan zelf hun spieringen te gaan vangen. “Verser kan niet! Thuis heb ik zelfs speciaal een zout aquarium om de spieringen in leven te houden. Want van aasvis die in de gemiddelde vriezer bewaard is, blijft na het ontdooien vaak niet meer dan een slap en snotterig visje over. Daar kun je ook nog roofvis mee vangen, maar tijdens snoekbaarswedstrijden maken details het verschil.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.