Karpervissen - op jacht naar Flevokarpers

19 mrt 2014

Tot niet zo lang geleden stond de Flevopolder onder karpervissers vooral bekend om de grote aantallen kleine karpers. Hier een dikke dertigponder buit maken was schier onmogelijk. Maar klopt dit beeld anno 2014 nog wel? Karpercrack Djuri van der Linden (28) uit Lelystad geeft in deze reportage antwoord op die vraag.

De Flevopolder is tussen 1950 en 1970 ontstaan door het inpolderen van de voormalige Zuiderzee (het huidige IJssel- en Markermeer). Deze provincie ligt vijf meter onder zeeniveau als een spreekwoordelijke badkuip midden in ons land. Om het water uit de polder snel en gecontroleerd af te kunnen voeren, zijn er destijds in alle windrichtingen talloze afvoerkanalen en vaarten gegraven. Zo ontstond achter de dijken een fantastisch sportvis-labyrint. In dit relatief nieuwe stuk Nederland kan de avontuurlijke karpervisser nog verdwalen en zijn hart ophalen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide