Roofvissen - 6 baarstechnieken

19 mrt 2014

De baars is een beetje het stiefkindje onder de roofvissen. Dat is volledig onterecht, want deze stoere en brutale rover is een prachtige vis om te zien en te vangen. Het mooie is dat dit op veel verschillende manieren mogelijk is. In dit artikel zetten we een aantal van die technieken en methoden voor je op een rijtje.

Wie voor het eerst een mooie baars boven water tovert, zal versteld staan van zijn fraaie tekening. Het is een kleurrijke vis die in tropische wateren niet zou misstaan. Het mooie is dat iedereen baars kan vangen. Deze roofvis is niet echt kieskeurig qua huisvesting – glashelder of troebel water is hem vrijwel om het even – en in zo goed als al ons binnenwater te vinden. Zo komt hij voor in sloten, vaarten, vennen en meren, maar ook in plassen, kanalen en rivieren. Daarbij laat deze makkelijke eter zich alles prima smaken. Wormen, maden, aasvisjes en uiteenlopende soorten kunstaas slokt deze gulzige jager zonder problemen op. Aan niet al te zwaar materiaal zorgt baars voor onverwacht spectaculaire sport. Op baars vissen is dan ook voor zowel beginnende als ervaren sportvissers een prachtig tijdverdrijf. Met de technieken die in dit artikel aan de orde komen, is succes verzekerd!

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide