Vliegvissen - leer vliegvissen bij de VNV

19 mrt 2014

Het vliegvissen neemt binnen de hengelsport een aparte plek in. Sportvissers uit andere disciplines zijn vaak wel gefascineerd door deze manier van vissen, maar houden het nogal eens bij dromen en pakken de vliegenhengel nooit op. Om aspirant vliegvissers kennis te laten maken met de vliegvisserij, organiseert de Vereniging van Nederlandse Vliegvissers (VNV) twee keer per jaar een speciale beginnerscursus.

Koudwatervrees voor het vliegvissen is nergens voor nodig. Zeker niet met de beginnerscursus van de VNV. Je hoeft geen materialen aan te schaffen, krijgt les van zeer ervaren vliegviscracks die graag hun kennis en vaardigheden delen, hebt na vier lessen de basics van het vliegvissen onder de knie en ook al je eerste vissen aan de vlieg gevangen. Voorn, baars, misschien zelfs snoek of forel. Kortom: deze cursus is eigenlijk zo goed als onmisbaar voor de beginnende vliegvisser. Logisch dus dat de beginnerscursus sinds de VNV hier in 1998 aan de eerste Nederlandse Vliegvisschool mee startte al een hit is.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer vliegvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide