Visblad TV - forellen en feestartikelen (video)

21 mei 2014

Voor een personeelsuitje of gezellig dagje uit met vrienden en familie wordt dikwijls gekozen voor een van de vele commerciële forelvijvers. Beetje vissen, hapje, drankje; je kent dat wel. Heel anders wordt het als forellen zijn uitgezet in groot en diep water, in dit geval in Geestmerambacht bij Alkmaar. Dan is vangen lang niet altijd gegarandeerd. Voor Visblad TV reden om op pad te gaan met ‘local’ Adrie Struijs, die de 70 hectare grote plas beter kent dan wie ook.

Als ik Adrie de hand schud op het parkeerterrein, fluistert hij mij echter in dat het vandaag gaat lukken. Een pak van mijn hart, want ooit had ik nogal slechte ervaringen met de forellen van het Oostvoornse Meer. In Geestmerambacht daarentegen is vandaag – half maart – slechts een week geleden een nieuwe uitzetting van regenboog- en beekforel gedaan. En die vissen scholen dikwijls nog tot een paar weken na de uitzetting samen in de buurt van de uitzetlocatie. Forel van eerdere uitzettingen heeft zich daarentegen al over de enorme prak water verspreidt en zich al aan de natuurlijke omstandigheden aangepast. Die vissen zijn inmiddels al wat groter en ervaren, eten vis in plaats van trouvitpellets en zijn daardoor a) minder eenvoudig te vinden en b) minder snel tot bijten te verleiden. We mikken vandaag daarom op de nieuwe ‘uitzettertjes’.

Klik hier voor het hele artikel (PDF) en hieronder voor de video.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.