Op de vrouw af - Emma Pickering

01 dec 2008

Afgelopen zomer stapte deze 22-jarige crack in de voetsporen van haar vader, voormalig wereldkampioen Tom Pickering. Tijdens het WK Zoet voor Dames in Hongarije pakte de Engelse jongedame de wereldtitel. Een geweldige prestatie, zeker aangezien ze in september 2007 moeder werd van haar eerste dochter Cadie.

1 Wat vind je de mooiste visserij en waarom?
In de winter vis ik graag met muggenlarven op voorn en kleine brasem in kanalen en meren. Ik vind dit een uitdagende visserij waarbij je goed moet nadenken over je tactiek.

2 Hoe belangrijk is de hengelsport voor jou?
Vissen is al mijn hele leven een belangrijke factor aangezien allebei mijn ouders op nationaal niveau hebben gevist. Ik ben zeer gepassioneerd over het wedstrijdvissen en wil daarom ook altijd de beste zijn. Winnen zit me in het bloed.

3 Hoe ziet jou ideale vismaat eruit?
Mijn vader is beslist mijn rolmodel. Hij is er altijd om me de juiste kant op te duwen. Zonder hem was ik nooit op het niveau gekomen waar ik nu ben. Ook mijn partner Steve is een bron van inspiratie. We werken goed samen en bespreken altijd
nieuwe technieken en hoe deze tijdens wedstrijden in te zetten.

4 Wat is je meest kostbare bezit op sportvisgebied?
Mijn Preston TX Box omdat deze viskist letterlijk de basis is voor elke visdag.

5 Wat is je meest dramatische visverhaal?
Echt dramatisch is het niet, maar de druk om dit jaar de Ladies Fisho-Mania te winnen was enorm. Niet alleen was er een serieus geldbedrag te winnen, maar ik wilde ook mijn afwezigheid van vorig jaar goed maken. Toen werd ik moeder en dit jaar won ik de wedstrijd.

6 Wat is je mooiste ervaring in de hengelsport?
Absoluut het winnen van de wereldtitel. Het gevoel was overweldigend, vooral omdat ik zo in de voetsporen van mijn vader trad. Hij werd in 1989 wereldkampioen.

7 Vis je wel genoeg?
Door de geboorte van onze dochter heb ik het afgelopen jaar minder gevist dan ik zou willen. Nu ga ik gemiddeld slechts één keer per week naar de waterkant, maar zodra Cadie wat ouder is kunnen we hopelijk weer meer gaan.

8 Hoe is het om een dame in een mannensport te zijn?
Je moet behoorlijk van je af bijten, maar als je ziet dat je steeds weer betere resultaten dan veel mannen neerzet is dat niet zo’n probleem.

9 Waar zou je nog wel eens een hengeltje willen uitwerpen?
Als ik nog eens een leuk geldbedrag win zou ik direct naar de Florida Keys vliegen om op blauwe marlijn te vissen. Dat lijkt me echt geweldig.

10 Mag je overdrijven als het om vangsten gaat?
Overdrijven geeft een verkeerd beeld van je vaardigheden en wie je echt bent. Ik geloof dat eerlijkheid zich altijd terugbetaalt in respect.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide