Karpervissen - Sta je mannetje

01 dec 2008

Oké, toegegeven: de meeste vissende dames komen via hun partner in aanraking met de karpervisserij. Maar vervolgens slaat de emancipatie vaak flink toe en eist de vissende vrouw haar rechten op. In de karpervisserij wil dat zeggen: een eigen rodpod, hengelset, bedchair en bovenal een eigen aanpak. Gaby vertelt hoe zij aan het karperen is geslagen en welke obstakels ze daarbij tegenkwam.

Dat vissen niet meer alleen een mannending is, mag inmiddels als algemeen bekend worden beschouwd. Regelmatig sieren vrouwen de hengelsportbladen in binnen- en buitenland. Niet alleen de cover, want ‘sex sells’, maar ook inhoudelijke verhalen geschreven door vrouwen kom je steeds meer tegen. Met name de karpervisserij heeft lange tijd het predicaat ‘mannenvisserij’ gedragen. Niet zo gek, het is immers een bezigheid waarbij je vaak lang en vaak alleen aan de waterkant zit, ook als het regent, sneeuwt en vriest. Gelukkig is er de laatste tien jaar een positieve verandering te zien en kom je vaker en vaker een vrouw achter een karperhengelset zitten.

Lees hier het volledige artikel (PDF)

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide