Vuurdoop - Okuma Illuminated Disgorger

17 jul 2014

Bij nachtvissen denk je toch vooral aan de karper- en zeevisserij. In ieder geval niet aan witvissen. En toch is dat niet helemaal terecht. Denk bijvoorbeeld aan de 24-uurs viswedstrijden, of aan die lange zomeravonden waarbij je net eventjes het donker in vist. Dan moet je de voorn, brasem of kolblei natuurlijk wel kunnen onthaken. Okuma komt daarom met een lichtgevende hakensteker op de proppen.

Witvissen en hakenstekers zijn inherent aan elkaar. Dat kleine haakje 16 friemel je immers niet zomaar met de blote hand uit de bek van je vangst. Kleine vis, klein haakje, dun lijntje; het kan best een gepiel zijn. Des te meer in situaties met weinig licht. Denk aan die schemerende zomeravonden of tijdens die 24-uurs wedstrijd. Een simpel hoofdlampje lijkt dan afdoende, maar schijn bedriegt: daarmee zie je nog niet zo 1,2,3 of je met de hakensteker ook de lijn oppikt. Vandaar dat de redactie blij verrast was bij het zien van de ‘Illuminated Disgorger’ van de firma Okuma.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer Vuurdopen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.