Witvissen - barbeel op laag water zoeken

26 aug 2014

De barbeel is vanwege zijn kracht en uiterlijk een zeer tot de verbeelding sprekende sportvis. Toch wagen veel sportvissers zich niet snel aan deze specifieke visserij. Het ruige rivierwerk en de soms behoorlijk lastig te vangen barbeel zijn doorgaans de grootste struikelblokken. Tim Janssen (28) helpt je in dit artikel om deze uit de weg te ruimen.

Ondanks het feit dat Tim uit het Gelderse Dieren komt en in de vorm van de IJssel mooi barbeelwater in de nabijheid van zijn woonplaats heeft liggen, wilde hij voor deze reportage toch graag afreizen naar Limburg. “De kans op barbeel is in de Grensmaas namelijk een stuk groter dan wanneer je aan de IJssel en Rijn vist. Bovendien is dit een unieke rivier die niet te vergelijken is met enig ander water in Nederland. Als ik hier vis, heb ik altijd een beetje het gevoel dat ik in het buitenland ben.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.