Vuurdoop - Stonze

26 aug 2014

Lood is een zwaar metaal. Giftig spul, dus. En hoort daarom ook niet in het milieu thuis. Loodverlies dient dus ten allen tijde te worden voorkomen. Het is ook de reden dat De KSN en Sportvisserij Nederland geen voorstander zijn van de nieuwe ‘drop off’ systemen – opzettelijk loodverlies bij elke aanbeet/vangst – in de karpervisserij. Gelukkig is er met de Stonze ® ‘steenloden’ een milieuvriendelijk alternatief voorhanden.

Lood wordt al sinds het bestaan van de hengelsport als werpgewicht gebruikt. Maar dat betekent nog niet dat we het dus maar moeten accepteren dat we lood in het milieu achterlaten. Nog los van het feit dat men vanuit Brussel met argusogen naar het loodgebruik binnen de hengelsport kijkt, zou de sector zelf ook niet moeten willen dat er lood in het milieu komt. Lood is schadelijk. Voor ons viswater, en voor onze vissen.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer Vuurdopen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide