Roofvissen - Totaal kanaal met Carmen Klein

01 dec 2008

Eindeloze kilometers kanaal doorkruisen ons land. Vaak zijn het grote en brede vaarwateren, soms ook kleine, idyllisch gelegen en schijnbaar in vergetelheid geraakte vaartjes. Ze hebben echter één ding gemeen: een goed roofvisbestand. Carmen Klein laat zien hoe je daar zonder al te veel voorbereidingen snel snoekbaars en baars kunt vangen.

Weinig tijd en toch zin om even een paar uur naar de waterkant te gaan? In dat geval ga ik meestal vissen in een kanaal vlakbij huis bij mij in Noord-Brabant. Het kan niet anders of er loopt ook zo’n rechte strook water bij jou in de buurt. Deze kanalen verbinden grote rivieren met elkaar en de aangrenzende industriehavens. Het witvisbestand is vaak goed en daar profiteert de roofvis weer van – en ik als sportvisser die graag met kunstaas achter de rovers aangaat. In dit artikel concentreer ik me op snoekbaars en baars aangezien je deze vissen goed met dezelfde technieken en kunstaas kunt vangen.

Lees hier het volledige artikel (PDF)

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide