Zeevissen - Zeeuwse roem

24 sep 2014

Het Junioren Kustvisteam onder 21 jaar won in mei goud op het WK strandvissen in het Franse La Tremblade. Kristiaan Minderhoud (21) blonk met een bronzen plak bovendien uit in het individuele klassement. Op het Noordzeestrand tussen Zoutelande en Westkapelle geeft hij een clinic kustvissen in het bijzijn van bondscoach Henri Karremans.

De Zeeuwse rivièra doet zijn naam bij deze reportage geen eer aan. Het Noordzeestrand op Walcheren, beroemd om het hoge aantal zonuren, wordt hartje zomer van de ene op de andere dag geteisterd door windvlagen, slagregens en wateroverlast in naburige kustplaatsen. Het strand dat een dag eerder nog overladen was met badgasten, is nu geheel verlaten. Nu niemand zich in het zeewater waagt, zijn strekdammetjes en paalhoofden weer aantrekkelijk voor de zeebaars. Ook platvis zit mogelijk wat dichter bij de branding.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide