Visblad TV - op zoek naar zeebaars!

24 sep 2014

Zeebaars is een zoute rover die bijzonder tot de verbeelding spreekt. Snoeiharde aanbeten, genadeloze runs en een stoere kop op een body vol met indrukwekkende stekels. Geen wonder dus dat Dicentrarchus labrax hoog op het verlanglijstje staat van menig zoute roofvisser. Genoeg redenen voor een masterclass zeebaarzen met kunstaas – inclusief Visblad TV!

De Europoort is het decor van deze reportage. Een gebied dat mooi is van lelijkheid. Ruige industrie, petrochemie en containeroverslag op het droge, maar ondertussen een fascinerende wereld onder de waterspiegel. Nergens is het contrast tussen industrie en natuur zo zichtbaar als in dit Rotterdamse zeehavengebied. Kraakhelder water, vol met leven: oesters, mosselen, en krabben die hun weg zoeken tussen de met kelp en blaasjeswier begroeide blokken. En dan, vliegt daar plots die boze zeebaars overheen. Vanuit de donkere diepte, snoeihard achter je plugje aan.

Klik hier voor het artikel (PDF) en hieronder voor de video.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide