Roofvissen - topwatervissen op snoek

24 sep 2014

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt ook voor het vissen met topwaters op snoek. Deze techniek zou alleen geschikt zijn voor het buitenland. Maar niet alleen de snoeken in Zweden en de muskies in de Verenigde Staten loeren op alles wat zich aan het oppervlak beweegt. Ook in Nederland kan topwatervissen zeer effectief zijn. Als je maar weet wat je doet, zegt Ronald Cassee. Bovendien is er volgens hem niets spannender dan het vissen op snoek aan de oppervlakte.

Dat de snoek een belangrijk deel van zijn voedsel van het oppervlak haalt, is voor de meeste snoekvissers geen geheim meer. Naast de blauwe reiger is Esox lucius de belangrijkste oorzaak van het feit dat eendenmoeders na een x aantal dagen vaak met een ietwat uitgedunde kinderschare rondzwemmen. Maar ook kikkers, muizen, ratten en zelfs ringslangen staan op het menu van de snoek. Echt kieskeurig is hij dus niet. Als de prooi aan de oppervlakte maar een flinke hap is, dan trekt dit vanzelf de aandacht van de snoek. Want snoeken zijn zeker niet vies van grootformaat aas.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide