Roofvissen - cardio op het water

18 nov 2014

De sterke opmars van het vissen vanuit de kayak is niet verwonderlijk. De mogelijkheden zijn eindeloos. Trollen, verticalen of werpend vissen; het kan allemaal, zowel op het zoete als het zoute. Benieuwd naar het ‘kayakvissen’, schoof Hét Visblad begin september op het Haringvliet en Hollands Diep een dagje aan tijdens de eerste editie van het EK Hobie Kayakvissen 2014 (HFE 2014).

De Hobie’s op het dak van zijn auto, maken dat ik mijn carpool-maatje Leo Luijten niet kan missen. Samen vertrekken we in alle vroegte naar Ooltgensplaat. Daar bij de Haringvlietbrug vindt de eerste editie van de HFE 2014 plaats op het Haringvliet en Hollands Diep. Op dit tweedaagse evenement met 50 deelnemers uit elf verschillende landen bindt de top van kayak vissend Europa de strijd met elkaar aan. Aangekomen bij strandpaviljoen De Banaan volgt een korte briefing, worden de kayaks in gereedheid gebracht en gaan de deelnemers te water.

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide