Visblad TV - matchen met megadobbers

18 nov 2014

Het vissen met de dobber blijft populair. Niet alleen omdat een weglopende, onderschietende of omhoogkomende pen zo bloedspannend kan zijn, maar ook omdat de dobbervisserij zeer gevarieerd is en zeker niet stilstaat. Voor deze aflevering van Visblad TV gaan we het water in met matchgoeroe Patrick Princen. Hij vist op een extreme én zeer spectaculaire wijze met megadobbers.

Eerlijk gezegd betrap ik me er op dat ik het vissen op witvis steeds leuker ga vinden. Het is een tak van visserij die bijzonder veelzijdig is, zich razendsnel ontwikkelt en garant staat voor het vangen van veel vis. En dat laatste is, hoewel niet iedereen dit zal toegeven, de essentie van het sportvissen. Reden dat ik dus regelmatig met de vaste stok, feeder-, bolo- en matchhengel aan de waterkant te vinden ben. Op de Hengelsport Outdoor Fair bij het Eiland van Maurik was ik daarom ook niet weg te slaan bij de demonstraties witvissen. Daar werd op grote afstand met matchdobbers gevist. Aangezien collega Ed naar het buitenland is en ik word gevraagd om een item voor Visblad TV te maken, hoef ik niet lang over het onderwerp na te denken.

Klik hieronder voor de video en hier voor het artikel (pdf).

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.