Karpervissen - loodvervangers onder de loep

18 nov 2014

Lood is een hot item binnen de sportvisserij. Het gebruik van dit werpgewicht ligt onder vuur en wordt op termijn waarschijnlijk aan banden gelegd. Michel Hollaar, bestuurslid en penningmeester van De Karper Sportvisserij Nederland, ging alvast op zoek naar en aan de slag met diverse loodalternatieven.

Het komt helaas wel eens voor dat je tijdens het vissen per ongeluk een stuk lood kwijtraakt. Bijvoorbeeld als je onverwachts vast komt te zitten en er geen andere optie rest dan het wartellood met enige kracht uit de loodclip te trekken. Of door een gevalletje van lijnbreuk – wat bij mij overigens zelden meer voorkomt doordat ik dikke en schuurvaste lijnen gebruik. Jij bent je lood kwijt en de natuur zit met de gevolgen. Want lood is en blijft ook onder water nu eenmaal een giftig, zwaar metaal (zie kader).

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide