Vliegvissen - girlpower aan de Geul

18 nov 2014

Vliegvissen is zeker niet voorbehouden aan welgestelde heren van middelbare leeftijd, zo bewijst de dertienjarige Isabel van Lieshout. Deze jonge Limburgse is door haar vader aangestoken met het vliegvisvirus en voorzien van vliegenlat vaak langs de Maas, Swalm en Geul te vinden. In deze reportage volgen we haar aan de snelst stromende beek van Nederland, waar ze aan de droge vlieg forel probeert te vangen.

Haar eerste beekforel ving Isabel van Lieshout toen ze een jaar of tien was. “Die mooie vis van 42 centimeter ving ik aan de spinhengel.” Inmiddels is Isabel 13, zit ze in havo 2 en heeft de spinhengel plaatsgemaakt voor een door haar zelf bij elkaar gespaard lichtgewicht Hardy vliegvis setje. En hoewel ze regelmatig fraaie forellen aan de droge vlieg of nimf vangt, staat haar PR van 42 nog steeds. Dit ondanks de indrukwekkende verzameling kunstvliegen die ze heeft verzameld. In het vliegendoosje dat ze aan het begin van een mooie visdag in Zuid-Limburg laat zien zitten vliegen in allerlei formaten en kleurencombinaties. “Veel exemplaren heeft ze van ervaren vliegvissers gekregen”, zegt vader Johan. “Die zijn onder de indruk dat ze een meisje treffen dat dezelfde sport beoefent als zij. Dat gebeurt zelden.”

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

-> meer vliegvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide