Zeevissen - gul zonder flauwekul

18 nov 2014

De Nieuwe waterweg is bij veel zeevissers een geliefde stek. In de wintermaanden is het hier vooral de gulvisserij wat de klok slaat. Het vissen op gul vanaf de kant is een leuke bezigheid, maar wel een vak apart. Hans de Nijs is als local bijzonder goed op de hoogte van de ins & outs van het gulvissen. Reden voor Hét Visblad om de kunst eens bij hem af te kijken.

De Nieuwe Waterweg bij Maassluis is het thuiswater van De Nijs (44). Deze Hagenaar van origine woont al lange tijd in Maassluis en runt op een steenworp afstand van zijn favoriete stek Hengelhuis Maassluis. “De Nieuwe Waterweg is echt een prachtig visgebied. Het is een open verbinding met zee en dé aanvoerroute voor het havengebied van Rotterdam.” Grote zeeschepen maken dan ook veelvuldig gebruik van deze kilometers lange waterweg. Dat is ook de reden dat het op korte afstand van de oever al meters diep is. “Op zo’n twintig meter uit de kant zit je in dit gedeelte van de Waterweg doorgaans al op vaargeuldiepte”, wijst De Nijs. “Dit diepe water kort onder de kant maakt dat je dichtbij verschillende vissoorten kunt vangen. Bijvoorbeeld gul, zeebaars, wijting, steenbolk, tong, schar, bot.”

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide