Karpervissen - 'Sprekende Hengels'

18 nov 2014

In november verschijnt er met ‘Sprekende Hengels’ een nieuw, meer dan 350 pagina’s tellend, Nederlandstalig karperboek. Een boek dat zich volgens auteur Ernesto Kamminga richt op alle facetten van het karpervissen, en vanuit de basis naar detail is geschreven. Voor zowel de beginnende als gevorderde karpervisser. Aan de waterkant blikken we deze maand met Kamminga vooruit naar wat men mag verwachten van dit nieuwe boek.

Voor een interview met de auteur van dit nieuwe boek reizen we af naar een mooie plas water in het noorden des lands. We treffen Ernesto daar echter niet bij zijn bivy, maar een eindje verderop. Op een – zoals hij het zelf omschrijft – ‘zig-stekkie’. De auteur en tevens uitgever van Sprekende Hengels zit ogenschijnlijk argeloos voor zich uit te staren. Zijn hengels liggen schuin omhoog gewezen op een setje piepers. Wanneer je niet weet wie hier zit te vissen, dan zou je doorlopen of denken dat daar iemand lukraak wat hengels heeft ingegooid en wat zit te dagdromen. Maar schijn bedriegt. We hebben hier te maken met een visser die niets zonder reden doet, en een schat aan kennis en ervaring te vertellen heeft. Immers, iemand gaat natuurlijk niet zonder reden 150.000 woorden op papier zetten om dit daarna te bundelen tot een dik boek.

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide