Vliegvissen - grootwatersnoek op de tube fly

18 nov 2014

Bij de term vliegvissen gaan de gedachten vaak vanzelf uit naar stromend water, salmoniden en een bergachtig decor. Kelvin Leenheer beoefent zijn vliegvisserij echter op oer-Hollands water. Zijn jachtterrein wordt gevormd door de prachtige Nederlandse (Rand)meren waar hij vanuit de bellyboat met tube flies op snoek vist.

Mijn voorliefde voor de Randmeren is simpel te verklaren: groot water betekent grote snoek. Op zo’n flinke slok water is het natuurlijk wel de kunst om te weten waar je de vis moet zoeken. In het opsporen en lokaliseren van aasvis en interessante bodemstructuren, dien je dus vaak wel behoorlijk wat tijd te investeren. Veel technische toeters en bellen heb je daarbij niet nodig. Zelf vis ik standaard zonder dieptemeter/visvinder, maar mét het nodige succes. Dit is puur een kwestie van logisch nadenken, met vertrouwen vissen en blijven proberen. Als het dan ook lukt om een fraaie snoekdame aan de haak te slaan, is de beloning des te groter.

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

-> meer vliegvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide