Karpervissen - karperuitzet Benedenrivieren

20 feb 2015

Eind november zetten zo’n tachtig karpervissers 2.100 kilo spiegelkarper uit in het Benedenrivierengebied. Dit gebeurde in het kader van het SpiegelKarperProject Benedenrivieren van Sportvisserij Zuidwest Nederland en De Karper Sportvisserij Nederland. Hierbij wordt meerdere jaren op rij karper uitgezet om meer variatie aan te brengen in het bestand en de karpervisserij in de regio aantrekkelijk te houden.

Zaterdagochtend 23 november, kwart over negen. Bij een gevoelstemperatuur die onder het vriespunt ligt, staat een peloton karpervissers paraat bij een recreatiestrandje aan het Haringvliet. Vandaag staat de grootste Nederlandse karperuitzetting ooit op de rol. Op zes locaties in het Benedenrivierengebied wordt 2.100 kilo spiegelkarper uitgezet. Deze logistieke exercitie is geïnitieerd door De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN), die van Sportvisserij Zuidwest Nederland en het waterschap medewerking, financiële steun en groen licht kreeg.

Klik hier voor het hele artikel. (pdf)

--> meer karpervissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide