Karpervissen - succesvol winterkarperen

19 feb 2015

De term ‘winterstop’ komt in het vocabulaire van karpervisser David Keller (39) niet voor. Ook bij deze Rotterdammer zitten er gewoon twaalf maanden in een jaar en dus vist hij ijs en weder dienende de hele winter door. “Maar in deze tijd van het jaar pas ik natuurlijk wel het een en ander aan.” Doe de komende weken je voordeel met de wintertips waar hij in dit artikel mee strooit.

In de wintermaanden – grofweg van december tot half maart – richt ik mij op de goed bezette stadswateren. Wintervissen kan nu eenmaal wat taaier zijn, dus mik ik in deze periode op vijvers, plassen en parkwateren waar je ook ’s winters grote kans hebt om een visje te vangen. Dat je daar doorgaans wel iets moet inboeten aan formaat karper, deert me daarbij weinig. In de winter zijn de karpers nog veel mooier dan ’s zomers: een fraai gekleurd, glimmend bruin schubbenkleed. Wie wil dat nu niet in zijn handen hebben?!

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

--> meer karpervissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.