Karpervissen - Kiezen tussen McDonalds en Sonja Bakker

07 mrt 2008

Boilies zijn er in smaken en geuren. Mark Noorman en Reinout Spijkerman helpen je bij de keuze tussen een gezonde 'Sonja Bakker-bal' en een boilie van Mc Donalds

In het artikel Kiezen tussen Mc Donalds en Sonja Bakker gaan onze karpercracks dieper in op de materie van boiliesamenstellingen. Wil je snel je slag slaan, kies dan voor een verleidelijke ‘Big Mac’ van McDonalds. Ga je voor resultaat op de lange termijn, dan is het verstandig voor een gezonde ‘Sonja Bakkerbal’ te kiezen. Hieronder een aantal extra tips die je helpen bij de zoektocht naar de ultieme boilie.

Karpers houden van knapperig. Je kunt hierop inspelen door tijdens de bereiding de eieren compleet met eierschaal door de mix te mengen. De schaal zorgt voor een crispy bite, maar bevat ook kalk waar karper van nature behoefte aan heeft. Bovendien is het mogelijk dat het kraken van de schaal andere vissen attent maakt op een smakelijke hap.

Heb je eenmaal de juiste samenstelling gevonden, noteer dan duidelijk hoeveel van alle bestanddelen je moet hebben. Bedenk dat de ingrediënten goedkoper worden naarmate je ze in grotere hoeveelheden inslaat. Het kan daarom kostenbesparend werken als je met meerdere personen samen je boilies draait.

Ben niet bang om met verschillende samenstellingen te experimenteren. Het voordeel van je eigen mix draaien is natuurlijk dat je er een unieke touch aan kunt geven.

Heb je eenmaal de juiste boilie voor jouw water gevonden, dan kan het niet lang duren voordat je hengel op je rodpod staat te stuiteren en de spoel in de rondte giert.

HIERONDER TWEE GEHEIME RECEPTEN VAN DE AUTEURS

BIG MAC-BOILIE
Vaste delen in de mix:

300 gram polentabloem
300 gram maismeel
100 gram tarwemeel
300 gram CeDe eivoer geel
10 gram zoetstof
½ pakje puddingpoeder
Een eetlepel vleeskruiden

Vloeistof: Vloeistof:
8-10 eieren 8-10 eieren
20 ml maiskiemolie
10 ml zoete flavour
50 ml Oosterse vissaus

SONJA BAKKERBAL
Vaste delen in de mix:

200 gram getoaste soja
200 gram maismeel
200 gram griesmeel
250 gram witte vismeel
150 gram CeDe eivoer geel
10 gram zout
Een eetlepel vleeskruiden

Vloeistof:
8-10 eieren
30 ml sardineolie
50 ml Aminol
50 ml Oosterse vissaus

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide