Zeevissen - paternosterpraat

19 mrt 2015

Zeevisonderlijnen zijn er in tal van varianten. Door het woud van nylon, Amnesia, afhouders, wartels, kralen en haken zou je de paternoster haast niet meer zien. Daarom zet Ed Stoop in dit artikel de drie meest gebruikte basic zeevisonderlijnen op een rijtje en legt hij uit hoe je die zelf kunt knopen.

Het simpelste is om bij de hengelsportzaak een kant-en-klare onderlijn te kopen. Vooral als het een goede onderlijn is die vis vangt. Je kunt de mooiste zelf geknoopte platvispaternoster gebruiken, maar met te grote haken wordt dit echt geen succes. Daarom niets ten nadelen van gekochte onderlijnen; mits ze worden gebruik waarvoor ze zijn gemaakt. Zelf je onderlijn knopen is echter wel heel erg leuk. Zeker als je weet hoe dat moet, wat je daarvoor nodig hebt en welke knopen hiervoor het meest geschikt zijn.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

--> meer zeevissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.