Zeevissen - dobbervissen op zeebaars

21 mei 2015

De kunstaasvisserij op zeebaars is erg populair, maar Dicentrarchus labrax is natuurlijk ook uitstekend te vangen met een steurgarnaal, krab of zager onder een dobber. Sterker nog: er zijn zelfs perioden dat de zeebaars vrijwel alleen vangbaar lijkt aan natuurlijk aas. Ruud van Noord (47) laat je in deze reportage zien hoe het dobbervissen op zeebaars in zijn werk gaat.

Voorzichtig klauteren we ’s ochtends de dijk van het Calandkanaal af om bij de stek te komen. Eenmaal aangekomen op de steenstort aan de waterlijn werpt Van Noord een goedkeurende blik op het water. “Met de helderheid daarvan zit het vandaag wel goed. Het is een beetje jammer dat het ook van dat heldere en windstille weer is. Voor het zeebaarsvissen is een donkerdere lucht en wat meer 'kabbel' helemaal niet  verkeerd. Maar goed, we zullen zien wat de dag ons brengt.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

--> meer zeevissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.