Spraakwater - varen doe je samen!

11 aug 2015

Gevaarlijke situaties op het water met beroeps- en pleziervaart komen helaas nog (te) vaak voor. Waterrecreatie Nederland heeft daarom samen met een aantal partners – waaronder Sportvisserij Nederland – het project ‘Varen doe je samen!’ opgezet om de verkeersveiligheid op de vaarwegen te vergroten. Schipper André Gaasbeek juicht dit initiatief van harte toe.

“Zodra het lente en daarmee drukker wordt op het water, ben ik extra waakzaam”, zegt binnenvaartschipper André Gaasbeek (43). “Dan heb ik tijdens het varen al mijn aandacht nodig om alles in de gaten te houden.” Dat is geen sinecure bij het besturen van zijn 135 meter lange en 15 meter brede chemicaliëntanker. “Mijn boeg is vijf meter hoog en daar hangt ruim 100 meter schip achter. Dat betekent dat ik een dode hoek heb van 250 tot 300 meter. Zelfs met boegcamera’s is het zicht vanaf de voorplecht beperkt.”

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.