KVNL - observeren met de gopro

27 aug 2015

Elke visser vraagt zich wel eens af wat er zich onder water allemaal afspeelt. Zou hier vis zwemmen? En hoe ziet het er hier onder water eigenlijk uit? Ben je daadwerkelijk aan het vissen, dan rijzen vanzelf vragen als ‘zitten ze er?’, ‘azen ze?’ en ‘is mijn voer al weg?’ Voor het antwoord hierop gaat Boudewijn Margadant regelmatig met zijn onderwatercamera op onderzoek uit om antwoorden te krijgen.

Sportvissers hebben een bovengemiddelde interesse in de natuur en zijn extra nieuwsgierig naar wat zich allemaal onder de waterspiegel afspeelt. Niet voor niets heeft menig visser ook een tuinvijver of aquarium. Zelf kan ik uren over en vooral in het water kijken. Geen moment is hetzelfde, dus het verveelt nooit. Het observeren van het onderwaterleven is dan ook een belangrijk onderdeel geworden binnen mijn karpervisserij. Toen ik een aantal jaren geleden lucht kreeg van de ´GoPro Hero 2 Actioncam´ – die ook onder water kan filmen – was mijn interesse dan ook direct gewekt. Deze cameraatjes bleken zelfs te worden gebruikt in de fraaie natuurdocumentaires van Discovery Channel!

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.