Zeevissen - vooruitblik op het WK Junioren Kust

16 okt 2015

Van 16 tot 23 oktober is het strand tussen Domburg en Westkapelle het toneel van het WK Kustvissen voor Junioren. Als vooruitblik naar dit toernooi bezocht Hét Visblad een trainingssessie van Maarten van Beek (12) en Kees Gilissen (21) – resp. leden van de vijfkoppige Nederlandse U16- (B-Junioren) en U21-teams (A-Junioren). De Zeeuwen zijn tot de tanden bewapend met thuisvoordeel, maar levert dat straks ook een podiumplaats op?

Half acht, een vrijdagochtend eind augustus. Het Zeeuwse strand bij strandtent Brooklyn Beach is eind augustus nog uitgestorven als drie mannen, zwaar bepakt en in identieke jasjes van WK-sponsor Spro door het rulle zand naar de waterlijn sjokken. De weersomstandigheden lijken gunstig. Dankzij windkracht 3 tot 4 en voldoende reuring in het water, durft Kees Gillissen (21) wel een vangstvoorspelling aan. “Dit weertype is gunstig voor zeebaars,” zegt de WK-deelnemer die in 2012 met zijn team goud won in Montenegro en datzelfde resultaat vorig jaar in Frankrijk behaalde.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide