Vliegvissen - snoekbaars aan de vliegenlat

19 nov 2015

Van al onze zoetwatervissen is de snoekbaars misschien wel een van de laatste die je aan het vliegvissen zou linken. Sander lucioperca huist toch vooral in diep en troebel water. Niet direct de vliegvis-hotspot bij uitstek? Nou, vergeet het maar. Met de vuistregels die Meindert Kap je in dit artikel geeft, kan elke vliegvisser daar prima uit de voeten. Glasoog aan de vlieg!

Met Middelharnis als woonplaats lijkt het naastgelegen Haringvliet – een bekende topstek onder snoekbaarsvissers – ons een logische stekkeuze voor deze reportage. Het blijkt een onterechte aanname: Meindert vraagt of we ons rond 14.00 uur aan de oevers van een zandafgraving elders in het Zuid-Hollandse willen melden. Een fraaie, diepe plas van pak hem beet 30 hectare, zo blijkt bij aankomst. “Vliegvissen op snoekbaars doe ik net zo lief op dit soort afgesloten water als op de grote rivieren”, legt Meindert – voor wie het vliegvissen op glasoog beslist niets nieuws onder de zon is – uit. “Samen met enkele vismaten doe ik het eigenlijk al zo’n 35 jaar. Op de rivier, op plassen. Zolang er maar snoekbaars zwemt, dan kan het.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

--> meer vliegvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.