Zeevissen - Nederland wereldkampioen!

20 nov 2015

Nederland heeft bij het WK Kustvissen voor Junioren twee keer goud gepakt! Zowel de juniorenploeg tot 21 jaar als Joeri Minderhoud kroonden zich op de Zeeuwse stranden eind oktober op eclatante wijze tot wereldkampioen. Bovendien ging de U16-ploeg – die voor het eerst meedeed aan het WK – er met het brons vandoor.

Al vanaf de eerste wedstrijddag liet de U21-ploeg zien dat zij maar met één doel naar Domburg waren gekomen: wereldkampioen worden. “Vooraf was het zelfvertrouwen groot”, zegt vertrekkend bondscoach Henri Karremans, die zijn zestien jaar durende bondscoachschap in stijl afsluit. “Onze jongens kennen de stranden van Walcheren als hun broekzak. Bovendien hebben we er de afgelopen maanden intensief getraind.” Het kwam dan ook niet helemaal als een donderslag bij heldere hemel, dat de U21-ploeg de concurrentie al na de eerste dag op achterstand had gezet.

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

--> meer zeevissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide