Witvissen - twinpower

19 dec 2015

Twan en Mandy Swart wisselden elkaar af als Nederlands kampioen Zoetwatervissen C-Junioren. Mandy was de beste in 2014, Twan in 2015. De talentvolle tweeling uit Woudrichem is volgens insiders dé grote belofte binnen de Nederlandse wedstrijdvisserij. “We voetballen ook, maar wedstrijdvissen krijgt altijd voorrang.”

Vraag een inwoner van Woudrichem naar de stadsgeschiedenis en al snel volgt een verhaal over vis en vissers. Zalmen sieren de vlag en het wapen van het vestingstadje. Het visserijmuseum in de oude vissershaven herinnert aan hoogtijdagen waarin de vishandel roem en rijkdom bracht. Tot halverwege vorige eeuw was de Merwede rijkgevuld met zalm, houting, fint, steur en paling. Het ‘Woerkemse’ NK Vischbakken is er nog altijd wereldberoemd. Vissen zit de inwoners in het bloed. Al wordt er tegenwoordig vooral met de hengel gevangen, door leden van de plaatselijke HSV Groot Woudrichem. Laten daar nu net twee zeer gedreven toptalenten de geschiedenis nieuw leven inblazen. Nota bene een tweeling. Mandy en Twan Swart, heten de jeugdvissers. Onthoud die namen.

Klik hier voor het hele artikel (pdf).

--> meer witvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide