Karpervissen - Genieten met zekerheid

24 feb 2009

Duizenden kapervissers pakken deze zomer de hengels in de auto en verdwijnen over de grens. Deze vakantie mag natuurlijk niet in het water vallen; daarom presenteren we deze maand deel 1 van de miniserie ‘Goed voorbereid op reis’ waarin we naar de voordelen van een georganiseerde trip behandelen.

Klik hier voor het artikel uit Hét Visblad. Hieronder geven we nog een aantal praktische tips zodat je nog beter voorbereid op pad gaat.

Karpervissen betekent niet automatisch dat je dagenlang in een tentje moet overnachten, eten en drinken. Veel betaalwateren hebben namelijk uitstekende voorzieningen, waaronder soms zelfs een restaurant.

Daar staat tegenover dat er ook meren zijn die wat schoonheid en ongereptheid betreft grenzen aan het Walhalla. Er is dus voor iedereen wat wils en het is absoluut onmogelijk om alle betaalwateren over één kam te scheren.

Het grote voordeel van Frankrijk, en met name het zuiden is dat de kans op heerlijk zonnig weer echt een heel stuk groter is dan bij ons. Een duikje om je stek aan een nader onderzoek te onderwerpen is dan beslist geen straf.

Maar het kan natuurlijk ook tegenzitten. Vergeet daarom niet ook warme kleding en een dikke slaapzak mee te nemen. Wie de nachten immers niet goed doorkomt zal overdag een stuk minder genieten van zijn visserij.

 

 De slimme visser verzorgt niet alleen de karpers maar ook de innerlijke mens.

 

Weet je dan ook nog zulke fraaie vissen te vangen, dan is de reis naar het zuiden helemaal geslaagd. Alvast allemaal een mooi seizoen en een goede voorbereiding van je karpervakantie!

 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.