Vliegvissen - voor 250 euro ben jij al vliegvisser

21 jan 2016

Vliegvissen is 'hot'. Langs de waterkant zie je steeds vaker jonge vliegvissers. Deze lichting hippe jongens (en meisjes) wijkt af van het traditionele vliegvisplaatje. De nieuwe aanwas is volgens John Kagchèl simpel te verklaren: "Vliegvissen is eenvoudiger dan menigeen denkt."

Een najaarsstorm met rukwinden tot kracht 9 Beaufort is niet wat we voor ogen hadden bij deze kennismakingssessie. Maar John Kagchèl (32) laat zich niet snel door de weergoden afschrikken. Als doorgewinterde buitensporter beschikt hij over voldoende improvisatievermogen voor een oplossing uit de hoge hoed. “Komt helemaal goed,” belooft hij de Visblad-crew die hem op zondagochtend om 8 uur de hand schudt in zijn woon- en werkplaats Moordrecht. “We zoeken straks de luwte op van de kassen in Boskoop. Daar heb ik eerder goed gevangen.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

--> meer vliegvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.