Roofvissen - Werken aan het Oostvoornse Meer

25 feb 2016

Het Oostvoornse Meer is dankzij het unieke forellenbestand een van onze meest bijzondere viswateren. Om na te gaan hoe de visstand er voor staat, heeft Sportvisserij Zuidwest Nederland begin december 2015 een speciale monitoringsdag georganiseerd. Tijdens deze dag – met ruim 50 deelnemers, zowel vlieg- als kunstaasvissers – werden alle vangsten geregistreerd.

Sportvisserij Zuidwest Nederland, de visrechthebbende van het Oostvoornse Meer, werkt al jaren aan een optimaal ‘salmonidenbestand’ in dit water. Het diepe, brakke, glasheldere en zuurstofrijke water vormt namelijk een ideaal milieu voor de forel. Vissen die groeien als kool op het natuurlijke voedsel. Het meer – dat is ingebracht in de VISpas – geniet dan ook een geweldige reputatie onder forelvissers die graag voor groot gaan. Vanuit heel Nederland en zelfs uit Duitsland en België komen sportvissers naar Oostvoorne voor de grote forellen die er rondzwemmen.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

--> meer roofvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.