Visblad TV - wedstrijdvissen in teamverband

24 mrt 2016

Deze maand reizen we voor Visblad TV af naar de haven van Huizen. Daar spreken we bondscoach Jan van Schendel over de nieuwe koers in de wedstrijdvisserij: het vissen in teamverband. En ondertussen geeft hij je meteen een masterclass havenvissen.

De masterclass begint met het kiezen van de goede stek. De vis concentreert zich volgens Jan ’s winters op bepaalde plekken in de haven. “Zeker als het gaat vriezen, zwemmen ze nauwelijks”, zegt Van Schendel. “Je vindt ze jaar in jaar uit op dezelfde plekken.” En dat kan zeer nauw luisteren. “Vorige week vingen we in dit stuk zo’n 20 kilo grote voorn, maar een paar meter rechts van mij werden slechts 20 kleine visjes gevangen”, vertelt Jan terwijl we ons installeren. “Als recreatievisser leer je die plekken kennen door regelmatig bij wedstrijden te gaan kijken.”

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

--> meer Visblad TV

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.