Karpervissen: Haagse spiegelkarpers

21 apr 2016

Karpervissers zijn niet alleen gek op grote en zware vissen, maar zien ook graag een mooie mix van schub- en spiegelkarper in hun landingsnet. Zeker die laatste soort komt echter niet vanzelf in het water terecht, daar is beleid voor nodig. Bij de ’s-Gravenhaagse Hengelsport Vereniging hebben ze dit bijzonder goed op poten staan.

Waar de (spiegel)karper bij veel sportvissers bijzonder tot de verbeelding spreekt, staan waterbeheerders niet altijd even enthousiast tegenover Cyprinus carpio. De vis zou het water troebel maken en daardoor een negatieve invloed hebben op de waterkwaliteit. Om spiegelkarpers uit te kunnen zetten is het dus noodzakelijk om waterbeheerders te overtuigen dat dit op een verantwoorde manier kan. De ’s-Gravenhaagse Hengelsport Vereniging (GHV) heeft dit voor elkaar weten te krijgen.

Klik hier voor het hele artikel (pdf)

--> meer karpervissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide