Witvissen: beginnerstips voor de vaste stok

26 mei 2016

Ze was getalenteerd hockeyster, maar hoopt nu als wedstrijdvisser de top te bereiken. In het dreamteam waarin ze is opgenomen, kan Floor Verhoeven dit jaar een flinke sprong maken. Aan het Noordhollandsch Kanaal strooit de 22-jarige studente computerwetenschappen met tips en trucs voor de beginnende witvisser.

Pal naast het viaduct over de A10 in Amsterdam-Noord staart een jongedame met hippe zonnebril naar haar dobber. De koude nacht is nog goed voelbaar. “Er lag vanochtend vroeg zelfs een laagje ijs op het kanaal”, vertelt Floor terwijl ze geconcentreerd voor zich uit blijft kijken. Speciaal voor deze reportage is ze haar Amsterdamse studentenkamer uitgekomen. “Na een week blokken is het heerlijk om weer buiten te zijn”, zegt ze. “Vaak zit ik net iets te lang in de boeken. Vissen is dan een prima uitlaatklep.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide