Zeevissen: botvissen met de bondscoach

26 mei 2016

Martin van der Drift (50) is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse juniorenploegen bij het kustvissen. De strandvisser uit Voorburg wacht een interessante uitdaging. Hij staat voor de taak het succes van zijn voorganger Henri Karremans – onder meer de wereldtitel bij het WK Kustvissen in 2015 – een passend vervolg te geven.

Het strand van het Zuid-Hollandse ’s-Gravenzande ligt er op een zaterdagochtend in maart verlaten bij. Een vroege wandelaar laat zijn hond uit en een enkele hardloper trotseert de milde noordooster. Aan de waterlijn stallen de mannen van het Greys kustvisteam hun materiaal uit. Deze trainingssessie voor de Penn Korpscompetitie 2016 – het Nederlands kampioenschap Kustvissen voor Teams, dat onder auspiciën van Sportvisserij Nederland wordt gevist – staat in het teken van bot vangen. Deze platvis heeft de paai zo’n beetje achter zich en foerageert in het kustwater om weer aan te sterken. “Hebben we geluk, dan vangen we misschien een vroeg zeebaarsje”, zegt Van der Drift. “Maar we maken de meeste kans om bot te vangen.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide