Hét Visblad online augustus

14 jul 2016

Vanaf vandaag valt het augustusnummer van Hét Visblad bij de abonnees in de bus. Vanwege het naderende EK Zoetwatervissen – van 18 t/m 24 juli in Almere – en de vooruitblik hierop, verschijnt deze hagelnieuwe editie een week eerder dan gebruikelijk. De bijbehorende Visblad TV-video komt donderdag 21 juli online.

Voor de Visblad TV-video vragen we dus nog even een weekje geduld van je. Maar laten we traditiegetrouw toch met deze rubriek aftrappen. Dit keer gaan we aan de rivier achter de snoekbaars aan: werpend vanaf de kant, met lichte kunstaasjes, in de avonduurtjes. In de reportage in het magazine – hiervoor gingen Joran Bal en Robert de Wilt onlangs op pad – lees je een verslag van een bizarre sessie aan de Waal, bij absurd hoge rivierwaterstand en ondergelopen uiterwaarden.De bijbehorende video laat volgende week zien wat er mogelijk is bij een – voor deze tijd van het jaar – ‘normale’ rivierwaterstand. Houd volgende week deze website en www.facebook.com/hetvisblad dus goed in de gaten!

‘Rooie rijers’ en vooruitblik EK Zoet


Dan door naar de coverstory: met de droge vlieg en nimf gericht op ‘bakstenen’ van ruisvoorns. Jeroen Neef neemt je in de vliegvisrubriek mee in zijn zoektocht naar die ouderwets grote ‘rooie rijers’. Uit de cover kun je eigenlijk al opmaken dat de missie is geslaagd! Over missies gesproken: het EK Zoetwatervissen komt eraan – van 18 t/m 24 juli aan de Lage Vaart in Almere – en Oranje speelt dit jaar dus een thuiswedstrijd!In de witvisrubriek blikken we uitgebreid vooruit op dit grote, internationale visevenement. Publiek is hierbij trouwens van harte welkom, dus geven we je meteen alle handige bezoekersinfo.

Uiterwaarden-karpervissen


In de karperrubriek gaan we deze editie ‘te water’ met riviervisser Maurice Samar. Deze ervaren karpercrack laat je zien wat er zoal mogelijk is op de IJssel – specifiek: op de ondergelopen uiterwaarden. Karpervissen op weilanden, dus! Verder waren we eind juni aanwezig bij het Open Zeeuws Jeugdkampioenschap zeevissen in Zeeland – een verslag daarvan lees je in de zeevisrubriek.Rondje Haringvliet en meer


En da’s nog niet alles: in de roofvisrubriek neemt ‘streetfish-specialist’ Thom Beentjes de proef op de som door met de watertaxi een rondje Haringvliet te doen. In Hellevoetsluis, Stellendam en Middelharnis kijkt hij wat er mogelijk is voor de roofvisser. In Spraakwater deze maand de boswachter van nationaal park De Hoge Veluwe – dat sinds kort weer sportvissers verwelkomt in haar park.De overige rubrieken – Wist je Dat?, Vis TV Backstage, Haring of Kuit, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, In De Markt, Wedstrijdvissen, Service Online, Service Extra en de column van Sjaak Bral – zijn vanzelfsprekend ook weer van de partij. Kortom, veel leesplezier!

Word abonnee


Ben jij nog geen abonnee? Voor slechts € 12,95 per jaar ontvang je iedere maand Hét Visblad. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.