Roofvissen - Going bananas!

20 mrt 2009

De gesloten tijd is een mooie periode voor de fanatieke roofvisser - zeker als je tenminste een beetje creatief bent. Jack van de Mortel is dat zeer zeker: hij verraste de redactie van Hét Visblad met een reeks ongemeen mooi, maar vooral heel erg apart, zelfgemaakt kunstaas.

In dit artikel lees je alles over de bijzondere kunstaascreaties van Jack. Hieronder staan voor de enthousiaste zelfbouwers nog wat extra plaatjes ter inspiratie. Veel succes en plezier met het knutselwerk in de gesloten tijd.

Het muisje is een plug met een fel uitslaande actie die zijn staart mooi slingerend door het water laat gaan. De andere details zoals oren en snorharen maken het plaatje helemaal compleet. Deze plug loopt ongeveer een meter diep en is met relatief weinig materiaal in elkaar te knutselen.

Net als in de praktijk aan de waterkant heeft deze zelfbouw snoek zeker wel oog voor de kunstaasmuizen van Jack. Het is bij het maken van zulke mooie creaties altijd weer de uitdaging om een fraai uiterlijk te combineren met een voor de roofvis aantrekkelijke actie. De positionering van het lood in het kunstaas is daabij vaak doorslaggevend.

Muizen, wortels, bananen; je kan het zo gek niet verzinnen of het vangt vis. Ben je eenmaal een beetje handig geworden in het betere knutsel- en zelfbouwwerk, dan zijn de mogelijkheden schier eindeloos en vormt je eigen fantasie slechts de beperkende factor.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide