Zeevissen - Gek op geep

29 mei 2009

Het startschot voor het geepseizoen ligt doorgaans na Koninginnedag. Vanaf begin mei arriveert deze typische zomervis meestal in de Nederlandse kustwateren – met name in en rond Zeeland is onze gesnavelde vriend dan weer in groten getale aanwezig.

Kees Westdorp en Rob Kraaijeveld gingen begin mei naar de Zeeuwse kust om deze ranke rovers te bevissen. In dit artikel lees je hoe ze dit precies hebben aangepakt. Hieronder geven we je nog een aantal tips voor de geep.

Behalve met natuurlijk aas is geep ook met kunstaas te vangen – op sommige dagen gaan ze hier helemaal op los. De Toby lepels zijn hierbij een topper. Kies voor de kleinere en lichte lepels van zo'n zeven gram en vis deze in de bovenste waterlaag binnen. Wissel de snelheid waarmee je binnendraait af, maar vis de lepel nooit op sneltreinvaart binnen.

De Brouwersdam is een ware topstek voor geep. Hier wordt in de zomermaanden aan de zeekant – dus niet in het Grevelingenmeer aan de binnenkant – ontzettend goed gevangen. Andere hotspots zijn de stranden van Westkapelle en de Zeeuwse dijken in het algemeen. Een trucje om te kijken of er geep op een stek zit, is om een stok in het water te gooien. Zwemt er geep, dan zal deze hier overheen springen.

Mocht je maar beperkt aas voorhanden hebben om op geep te vissen, dan kun je aan de waterkant nog wat extra aas verkrijgen door een makreel te vangen. Is dit gelukt, snijd dan stukjes vlees uit de buik van de makreel om aan je haak te doen. Doe dit snijwerk in de vorm van strips oftewel dunne strookjes zodat het aas een zager of visje imiteert.

Vis TV en geep

Bekijk hier de herhaling van Vis TV, waarin Ed en Marco op geep gaan vissen in het Zeeuwse Westkapelle. Hieronder wat tips van de heren:

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.