Roofvissen - Dropshotten vanaf de kant

02 jul 2009

Dacht jij dat dropshotten een techniek is die je alleen vanuit een boot kon beoefenen? Wij helpen je graag uit de droom. Althans, dat doet onze auteur Dietmar Isaiasch.

Deze roofvisexepert laat in dit fraaie artikel zien hoe je vanaf de kant succesvol kunt dropshotten. Hieronder volgen we stap voor stap een geslaagde dropshot-actie.

Zoek een aantrekkelijke stek waar je baars en/of snoekbaars verwacht. Als het heet is dan zoek je het bij voorkeur op stromend water waar de vis actiever is. Op kanalen zoek je onderbrekingen van de monotone oever op. Hier zie je een kruising van twee waterwegen waar altijd wel een snoekbaars te vinden is.

Door het loodje over de bodem naar je toe te halen en geef regelmatig een miniscuul tikje. Het aasje immiteert zo een op sterven na dood visje, en dat is een makkelijke prooi die ze maar lastig met rust kunnen laten.

Kijk, dat is nou lekker vissen!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide