Column - Geheim wapen

20 aug 2009

Zo dadelijk begint het WK sportvissen in Almere en ik voel het aan het water, Nederland wordt wereldkampioen. Dit wordt ons jaar. Wat is daar voor nodig? Een geheim wapen. Alle sterke vislanden hebben één of ander geheim vistechniekje, een speciale ‘angle’ die ze toepassen. Dat moeten wij ook hebben.

Neem bijvoorbeeld de Engelsen. Die gaan dit jaar vanaf barkrukken vissen. Daar zitten ze ook in hun natuurlijke habitat al de hele dag op. Het geeft ze een veilig gevoel van thuis waardoor ze zich uitermate goed kunnen concentreren. Of de Fransen. Altijd een sterk land geweest maar de laatste jaren lijken ze de weg een beetje kwijt. Bij de trainingen roken ze in ieder geval verdacht veel naar goudvissenvoer. Elke vis is er gek op. De Hongaren gaan dieper. Die doorgronden een vis. Analyseren door tot op de schub. Wat eet ie het liefst? Op welk tijdstip? Hoe bijt ie? Waar? Welke kant trekt ie op? Waar denkt ie aan? Hoe zien zijn toekomstplannen eruit? Ga ik ‘m grillen of gaat ie door de goulash? Hongaren zijn denkers. Bij de Belgen daarentegen weet ik het niet helemaal zeker, maar ik heb gehoord dat ze dit jaar extreem zwaar voeren en zich helemaal op obesitasvissen richten. En dan nog iets om op te letten bij onze zuiderburen: bij het onthaken proppen ze volgens mij nog wat zware metalen in de bek. Niet te vertrouwen dus. Ik stel dan ook voor dat de wedstrijdcontroleurs dit WK metaaldetectors bij zich dragen.

En de geheime troef van Nederland? Dat zijn wij natuurlijk zelf, het oranje legioen aan de waterkant. Wij gaan massaal naar Almere om onze jongens te steunen en aan te moedigen. Samen slepen we ze naar de overwinning. Ik wil er bij zijn als we Engeland royaal van de troon stoten en kampioen worden. En zo niet, dan is het toch altijd nog leuk om in 40 verschillende talen te vragen of ze een beetje willen bijten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide