Vuurdoop - Shimano Vengeance spinhengel

25 sep 2009

Het gamma aan kunstaas voor snoek is bijzonder uitgebreid en telt ook veel grootformaat pluggen en shads. Waar het voorheen zo ongeveer standaard was om deze aan stugge baitcasterhengels met bijpassende werpreel te vissen, biedt de Vengeance Spinning van Shimano uitkomst voor de sportvisser die de voorkeur geeft aan het vissen met een molen.

Het vissen met bovenmaatse snoeksnacks aan een baitcaster voorzien van een werpreel is niet voor iedereen weggelegd. Hetzij omdat de aanschaf van een dergelijke combinatie fors in de papieren loopt, hetzij vanwege de problemen die sommige sportvissers hebben met het vissen en werpen met een reel. Vandaar dat Shimano speciaal voor de liefhebbers van werpmolens en grof kunstaas de Vengeance, oftewel de ‘wreker’ op de markt heeft gebracht.


Dankzij de stevige ruggengraat kun je met deze aantrekkelijk geprijsde hengel ook zwaarder kunstaas wegzetten.

GUMMI KANON

De Vengeance heeft een lengte van 2.70 meter en een werpgewicht van 14-40 gram. Dit is natuurlijk maar een richtlijn, want deze werphengel zucht echter ook niet als er een half ons gummi aan hangt. De mix van carbon en glasvezel, ook wel composite genoemd, is loeisterk en bezit een grote tolerantie als het om werpgewichten gaat. Daarbij valt de hengel vooral op door zijn mooie actie die doorloopt tot in het volledig kurken handvat, de goede kwaliteit geleideogen, degelijke kunststof reelhouder en zijn chique donkergrijze kleur. Bovendien schaart de Vengeance zich met een prijs van rond de vijf tientjes ruimschoots binnen de marges van de ‘economyclass’.

De Vengeance van Shimano lijkt wel ontworpen om groot plastic kunstaas soepeltjes mee weg te zetten, maar je kunt natuurlijk ook overdrijven...

ZOET EN ZOUT

Mocht je interesse voor snoek ondergeschikt zijn aan die voor zeebaars, dan heb je met de Vengeance in de 2.70 meter uitvoering ook een prima stok in handen. Met deze hengel kan je – zeker wanneer er vanuit de boot wordt gevist – straks in voorjaar en zomer prima een flinke jigkop voorzien van shad of twister vissen en stevig uithalen naar ’s lands allersterkste zeevis.

De Vengeance is voor circa vijf tientjes verkrijgbaar in zowel een 2-delige als een telescopische uitvoering. De tweedelige serie loopt van de 1.80m Light uitvoering tot en met de 3.30m Heavy. De telescopische serie is verkrijgbaar van een 2.10m Medium tot en met de 3.30m lange Medium heavy uitvoering.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.