Witvissen: Exotische grondels onder het kantje (video)

21 okt 2009

Het opzienbarende verhaal over tropische verrassingen in onze rivieren heb je waarschijnlijk al in Hét Visblad gelezen. Hieronder nog een reeks opzienbarende zaken die Pieter Beelen voor je boven water wist te halen.

Check hier het visblad artikel en hieronder komen de tips!

Houd het simpel en kijk niet veel verder dan je neus lang is. Dus een kort hengeltje met een 1-grams dobbertje en een forse haak volgepropt met maden en dan vlak achter de stenen vissen.

Hoe dicht je op de stenen kunt vissen? Nou, heel dicht zoals je hier ziet.

Zodra je een visje vangt met een soort zuignapje onder de buik weet je dat je met een grondel te maken hebt. In Hét Visblad zie je welke grondelsoorten je zoal tegen het lijf kunt lopen.

Als je deze bek ziet begrijp je waarom je gerust drie maden op de haak mag prikken. Dit zijn hongerige veelvraten, zelfs als ze slechts 10 tot 15 cm lang zijn.

Het resultaat van amper een uurtje vissen.

Met een zogenaamde centre pin reel kun je lange driften maken waardoor je de oeverzone zeer nauwkeurig kunt afvissen. Een stickfloat dobber is hiervoor de beste dobber

Vis je iets verder uit de oever en schuif je het lood verder van de haak, dan kun je ook andere vissoorten als wind, voorn, alver en roofblei vangen.

Door de schutkleuren vallen de Kesslers grondels amper op. Geloof het of niet, maar op dit kleine oppervlak liggen circa 20 Kesslers grondels.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.