Zeevissen - Nieuwe Waterweg gul voor zeevissers!

18 jan 2010

In het artikel van Bas van Driel kun je lezen dat de Nieuwe Waterweg in deze periode de aangewezen plek is voor het vangen van gul. De voornaamste reden hiervoor is dat de diepere stukken op dit water vaak redelijk dicht bij de kant liggen en gemakkelijk zijn aan te werpen. Op sommige plekken is 50 meter al voldoende!


Gul vang je zowel aan de noordzijde van Maassluis tot de pier van Hoek van Holland als aan de zuidzijde vanaf Rozenburg tot het einde van de Landtong. Bas van Driel geeft je In dit artikel al de nodige tips, maar pakt hieronder uit met nog meer tips voor een succesvol dagje gullen meppen!

Check allereerst de websites www.zeevisland.com en www.eurovissers.nl om erachter te komen waar er goed gul wordt gevangen. Zo kun je bijvoorbeeld een dag voordat je gaat vissen zien dat er veel vis is gevangen bij bijvoorbeeld de Stormvloedkering of op de Landtong tegenover de Stenaline ferryboten. De keus om daar de dag erna naartoe te gaan, is dan natuurlijk snel gemaakt!



Bas geeft de voorkeur aan gevlochten hoofdlijn en wel een zo dun mogelijke. Voordeel van dunne gevlochten lijn is dat er ondanks de vaak keiharde stroming in de Nieuwe Waterweg nagenoeg geen druk op de lijn staat De gevlochten hoofdlijnen die Bas gebruikt zijn van Berkley Whiplash 0.10 mm en de Fireline Tracer Braid 0.18 mm.
Vis je met gevlochten lijn, gebruik dan altijd een werpvinger tijdens het werpen. Zeker als het koud is en regent zijn je vingers nat en stug, waardoor de lijn sneller achter je vingertop zal blijven hangen met een diepe snee tot gevolg. En zoiets kan je heerlijke visdag behoorlijk verpesten.


Voor gul heb je een ruime keuze aan aassoorten; denk aan zeepieren, Franse tappen, kweekzagers, steekzagers, zachte krab en  mesheften( scheermessen). Gebruik voor het op de haak zetten van het aas altijd een aasnaald die niet al te dik is. Dit werkt echt superhandig en je aas blijft zo mooi en intact op de haak en draad zitten. Wees niet bang om meerdere pieren op de haak of de lijn er boven te rijgen. Drie tot vier grote pieren of vijf tot zes kleinere is geen enkel probleem voor een beetje gul.



Bas' favoriete haak voor gul is de Gamakatsu F314 maat 1 en 0/1. Een vlijmscherpe haak met een lange steel voor extra stevigheid als je lekker veel aas wilt gebruiken. Op de haaksteel (vlak onder het haakoog) heeft deze haak twee kleine weerhaakjes die voor extra houvast van het aas zorgen.



Vis je met twee hengels, werp de eerst hengel dan zo ver mogelijk in en begin met de tweede hengel dichterbij. Werk als je vervolgens ingooit  keer op keer het lood naar elkaar toe om de vis te zoeken. Verder houd je natuurlijk ook je buren in de gaten en dan met name op welke afstand zij al dan niet hun visjes vangen.

-> Meer zeevissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.